Bosbaan voorjaarsregatta

nieuws

Fairness update 15-04 13:00 uur

Code geel: De wind is gedraaid waardoor de baan eerlijker is geworden ten opzichte van het begin van het ochtendblok. Daarom zullen wij in het 1e blok van de finale geen maatregelen nemen. Voor het 2e blok zou de wind nog door kunnen draaien en houden we het in de gaten of we in een waaier vorm gaan starten.

LET OP: OPROEIREGELS TIME-TRIALS ZONDAG AANGEPAST

Omwille van de veiligheid zijn de warmroeiregels voor de time-trials aangepast. Baan 6 is tijdens het oproeien zogenoemd neutraal gebied, hier wordt niet in geroeid. Baan 4 en 5 kunnen gebruikt roeien voor het warmroeien richting de finish, baan 7 wordt gebruikt voor het warmroeien richting de start.

Fairness update 15-04 08:00 uur

Code geel: De wind is aanwezig vanochtend maar staat goed op de baan dus er zullen tijdens het eerste blok geen fairness maatregelen zijn. We houden de draaiing van de wind goed in de gaten en monitoren de baan of die eerlijk blijft voor de middag.

Vaarregels time-trials

Bij de time-trials zal een start-interval van 30 seconden aangehouden worden tussen de individuele ploegen. Ploegen zullen weggestart worden in baan 1. Ploegen zullen aangeroepen worden vanaf de starttoren door de voorstart waarna een ploeg in vliegende start door de 100m zal gaan. Bij doorkomst van de 100m zal een startssignaal gegeven worden middels een geluids- en visueel signaal (vlag).

Tijdens de time-trial zal baan 0 als voordeelbaan bestempeld zijn. Hierin mag een ploeg zich dus niet begeven. Indien dit toch gebeurd zal deze door een Kamprechter aangeroepen worden baan 0 te verlaten.

De kamprechters zullen langs de baan op elke 400m in een boot in baan 3 liggen om zo te constateren of er zich onregelmatigheden voordoen tijdens de race. De kamprechter hanteert hierin onder andere art. 53 van het RvR.

Ploegen worden hierbij nogmaals opgeroepen (conform art. 53.5) om ruimschoots voordat er mogelijke hinder verzaakt wordt ten nadele van de snellere ploeg uit te wijken. Het uitwijken dient naar baan 2 te gebeuren.

Mocht een ploeg omslaan tijdens de race, zal deze door een motorboot zo snel mogelijk uit de wedstrijdbaan verwijderen. De roei(st)er zal zo snel mogelijk naar de vlotten worden gebracht, de boot zal aan de kant neergelegd worden en op een later moment naar de vlotten gebracht worden.

 

Voorlopige blokindeling

Hier kunt u de voorlopige blokindeling vinden. Let op, het gaat hierbij dus om een voorlopige blokindeling, deze is alleen indicatief en zal na de sluiting van de inschrijvingen definitief gepubliceerd worden. Deze is aangepast op 04 april 2022 naar de meest up to date versie, check dit dus nogmaals als u hem hiervoor al hebt bekeken.

Connect

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor updates!