bosbaan voorjaarsregatta

Over de BVR

De Bosbaan Voorjaarsregatta, Voorjaarsregatta of kortweg BVR is in 2022 een nieuwe nationale roeiwedstrijd op de Bosbaan. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door R.S.V.U Okeanos en A.U.S.R. Orca en zal voor het eerst gehouden worden op 16 en 17 april 2022.

De BVR is onderdeel van het KNRB eerstejaars 4+ klassement, de development klassementen en het KNRB junioren instroom klassement. Voor de meer ervaren wedstrijdroeiers zijn er onder andere velden uitgeschreven ter voorbereiding op het NK klein een week later. Daarnaast is de voorjaarsregatta de kwalificatiewedstrijd voor het NK klein voor junioren.

De BVR is ontstaan uit opdracht van de KNRB in 2020. Het roeien in Nederland is de jaren daarvoor hard gegroeid. Hierdoor raakten de nationale wedstrijden overvol met het varen van time-trials en het schrappen van B-finales als gevolg. De KNRB heeft daarom een afspraak gemaakt dat er 4 extra wedstrijden binnen twee jaar zouden komen. Door de corona pandemie heeft de oorspronkelijke eerste editie in 2021 helaas niet plaats kunnen vinden, maar Okeanos en Orca zijn zeer enthousiast om deze nieuwe wedstrijd op te zetten in 2022.