bosbaan voorjaarsregatta

Over de BVR

De Bosbaan Voorjaarsregatta, Voorjaarsregatta of kortweg BVR is een nationale roeiwedstrijd op de Bosbaan. Deze wedstrijd is opgericht in 2020 en wordt georganiseerd door R.S.V.U ‘Okeanos’ en A.U.S.R. Orca. De BVR werd – na afgelasting in 2021 door de geldende corona-maatregelen – voor het eerst gehouden worden op 16 en 17 april 2022 en zal komend jaar plaatsvinden op 15 en 16 april 2023.

De BVR is onderdeel van de KNRB development klassementen en het junioren instroom klassement. Voor de meer ervaren wedstrijdroeiers zijn er onder andere velden uitgeschreven ter voorbereiding op het NK klein een week later. Daarnaast is de voorjaarsregatta de kwalificatiewedstrijd voor het NK klein voor junioren.

De BVR is ontstaan uit opdracht van de KNRB in 2020. Het roeien in Nederland is de jaren daarvoor hard gegroeid. Hierdoor raakten de nationale wedstrijden overvol met het varen van time-trials en het schrappen van B-finales als gevolg. De KNRB heeft daarom een afspraak gemaakt dat er 4 extra wedstrijden binnen twee jaar zouden komen. Sinds 2021 heeft de wedstrijd een vaste plek op de nationale wedstrijdkalender.