bosbaan.voorjaars.regatta

Over de BVR

bosbaan.voorjaars.regatta

over de bvr

De Bosbaan Voorjaarsregatta, Voorjaarsregatta of kortweg BVR is in 2021 een nieuwe nationale roeiwedstrijd op de bosbaan. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door R.S.V.U Okeanos en A.U.S.R. Orca en zal voor het eerst gehouden worden op 10 en 11 april 2021.

De BVR is onderdeel van het KNRB development klassement voor de 2x en het KNRB junioren instroom klassement. Voor de meer ervaren wedstrijdroeiers zijn er onder andere velden uitgeschreven ter voorbereiding op het NK klein een week later. Daarnaast is de voorjaarsregatta de kwalificatiewedstrijd voor het NK klein voor junioren.

De BVR is ontstaan uit opdracht van de KNRB in 2020. Het roeien in Nederland is de jaren daarvoor hard gegroeid. Hierdoor raakten de nationale wedstrijden overvol met het varen van time-trials en het schrappen van B-finales als gevolg. De KNRB heeft daarom een afspraak gemaakt dat er 4 extra wedstrijden binnen twee jaar zouden komen. Door de coronacrisis heeft dit wat vertraging opgelopen, maar Okeanos en Orca zijn zeer enthousiast om een van de nieuwe wedstrijden op te zetten in 2021. 

Vanwege de aanhoudende coronacrisis is het nog niet zeker of de wedstrijd in 2021 zijn doorgang zal kunnen vinden. Zodra hier meer informatie over is zullen wij dit delen via onze socials en de coronapagina op deze site.