bosbaan.voorjaars.regatta

organisatie

R.S.V.U. OKEANOS

X

A.U.S.R. ORCA

De Bosbaan Voorjaarsregatta, Voorjaarsregatta of kortweg BVR is in 2021 een nieuwe nationale roeiwedstrijd op de bosbaan. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door R.S.V.U Okeanos en A.U.S.R. Orca en zal voor het eerst gehouden worden op 10 en 11 april 2021.

De BVR is onderdeel van het KNRB development klassement voor de 2x en het KNRB junioren instroom klassement. Voor de meer ervaren wedstrijdroeiers zijn er onder andere velden uitgeschreven ter voorbereiding op het NK klein een week later. Daarnaast is de voorjaarsregatta de kwalificatiewedstrijd voor het NK klein voor junioren.

De BVR is ontstaan uit opdracht van de KNRB in 2020. Het roeien in Nederland is de jaren daarvoor hard gegroeid. Hierdoor raakten de nationale wedstrijden overvol met het varen van time-trials en het schrappen van B-finales als gevolg. De KNRB heeft daarom een afspraak gemaakt dat er 4 extra wedstrijden binnen twee jaar zouden komen. Door de coronacrisis heeft dit wat vertraging opgelopen, maar Okeanos en Orca zijn zeer enthousiast om een van de nieuwe wedstrijden op te zetten in 2021. 

Vanwege de aanhoudende coronacrisis is het nog niet zeker of de wedstrijd in 2021 zijn doorgang zal kunnen vinden. Zodra hier meer informatie over is zullen wij dit delen via onze socials en de coronapagina op deze site. 

OKEANOS

De R.S.V.U. ‘Okeanos’ is de studentenroeivereniging aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. De vereniging is opgericht in 1957 en is gevestigd aan de Bosbaan, de nationale roeibaan in het Amsterdamse Bos. Bij Okeanos streven leden door hun talenten te ontwikkelen samen het hoogste niveau na. Dit heeft er toe geleid dat de vereniging sinds 1980 onafgebroken vertegenwoordigd is geweest op de Olympische Spelen.

ORCA

De Algemene Utrechtse Studentenroeivereniging Orca is de grootste studentensportvereniging van Utrecht met ruim 1000 leden. Orca kenmerkt zich door een hart voor hard roeien en is een plek waar wedstrijden starten en winnen hoog in het vaandel staan. Orcanen roeien met succes op alle niveaus van de roeiwereld, van nationale en internationale wedstrijden, studenten EK’s en WK’s tot de Olympische spelen. In 2020-2021 viert Orca haar tiende lustrum en dus vijftigste verjaardag.

ORGANISATIE

Nieneke Hofstra

Voorzitter

Laura Wijffelaars

Secretaris

Pim Wessels

Penningmeester

Marre Slikker

Commissaris Extern

Joppe Kips

Commissaris Terrein

Iris Koekkoek

Commissaris Baan/Veiligheidscoordinator

Lisan Nankman

Commissaris Baan

Jiska Schutijser

Commissaris Vrijwilligers

Isa Jeurissen

Commissaris Vrijwilligers

Joost de Bruijn

Wedstrijdleiding

Bram Kleinhout

Wedstrijdleiding

Robin van den Brink

Wedstrijdleiding

Mirthe van Vliet

Wedstrijdleiding

Steven Nieberg

Hoofd van de Jury