bosbaan voorjaarsregatta

organisatie

RSVU OKEANOS X AUSR ORCA

De Bosbaan Voorjaarsregatta, Voorjaarsregatta of kortweg BVR is sinds 2022 een nieuwe nationale roeiwedstrijd op de Bosbaan. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door R.S.V.U Okeanos en A.U.S.R. Orca en zal dit jaar gehouden worden op 15 en 16 april 2023.

De BVR is onderdeel van het KNRB development klassement en het KNRB junioren instroom klassement. Voor de meer ervaren wedstrijdroeiers zijn er onder andere velden uitgeschreven ter voorbereiding op het NK klein een week later. Daarnaast is de voorjaarsregatta de kwalificatiewedstrijd voor het NK klein voor junioren.

De BVR is ontstaan uit opdracht van de KNRB in 2020. Het roeien in Nederland is de jaren daarvoor hard gegroeid. Hierdoor raakten de nationale wedstrijden overvol met het varen van time-trials en het schrappen van B-finales als gevolg. De KNRB heeft daarom de afspraak gemaakt dat er 4 extra wedstrijden binnen twee jaar zouden komen waaronder de BVR. Door de corona pandemie heeft de oorspronkelijke eerste editie in 2021 helaas niet plaats kunnen vinden, maar Okeanos en Orca zijn zeer enthousiast om een van de nieuwe wedstrijden op te zetten in 2022. 

 

OKEANOS

De R.S.V.U. ‘Okeanos’ is de studentenroeivereniging aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. De vereniging is opgericht in 1957 en is gevestigd aan de Bosbaan, de nationale roeibaan in het Amsterdamse Bos. Bij Okeanos streven leden door hun talenten te ontwikkelen samen het hoogste niveau na. Dit heeft er toe geleid dat de vereniging sinds 1980 onafgebroken vertegenwoordigd is geweest op de Olympische Spelen. In 2021 – 2022 viert de R.S.V.U. ‘Okeanos’ haar 13e lustrum.

ORCA

De Algemene Utrechtse Studentenroeivereniging Orca is de grootste studentensportvereniging van Utrecht met ruim 1000 leden. Orca kenmerkt zich door een hart voor hard roeien en is een plek waar wedstrijden starten en winnen hoog in het vaandel staan. Orcanen roeien met succes op alle niveaus van de roeiwereld, van nationale en internationale wedstrijden, studenten EK’s en WK’s tot de Olympische spelen. 

ORGANISATIE

Laura Wijffelaars

Voorzitter/secretariaat

Pim Wessels

Penningmeester

Noor van Dooren

Commissaris Catering

Iris Koekkoek

Commissaris Baan/Veiligheidscoordinator

Bibiche ter Steege

Commissaris Baan

Irene Cauwels

Commissaris Baan

Nienke Kamstra

Commissaris vrijwilligers

Maaike Hoogsteder

Commissaris vrijwilligers

Eva Klinkenberg

Commissaris vrijwilligers

Mirthe van Vliet

Wedstrijdleiding

Robin van den Brink

Wedstrijdleiding

Pim Erades

Wedstrijdleiding

Jeffrey Beuks

Assistent hoofd van de Jury

Steven Nieberg

Hoofd van de Jury