bosbaan voorjaarsregatta

Fairness

Bij elke wedstrijd is het belangrijk dat alles eerlijk en veilig gaat. Vandaar dat er bij het roeien het begrip ‘Fairness’ in het leven is geroepen met het daarbij behorende Fairnessprotocol. Dit fairnessprotocol is het afgelopen jaar algemeen vastgesteld voor alle bosbaanwedstrijden. In het fairnessprotecol staat wat te doen als het weer slecht(er) wordt, wanneer er (te) weinig inschrijvingen zijn of wanneer het weer wedstrijden oneerlijk maakt doordat de weersomstandigheden per baan te veel verschillen.

De algemene regels voor veiligheid en eerlijkheid zijn te vinden in het Reglement voor Roeiwedstrijden. Het Fairnessprotocol dat wij opstellen voor de BVR is een aanvulling daarop en bevat conform artikel 33.9 RvR de praktische uitwerking ervan.

Fairness update

Op za 15-04 19:00 en zo 16-04 13:00 uur zullen de volgende fairness updates gegeven worden. Deze zal gedeeld worden op onze website, social media en via time team. Houd deze kanalen dus goed in de gaten!

15-04 14:45 uur: code groen: De voorspelling voor zondag is minder harde wind dan vandaag en gunstig op de baan. Tijdens de TT zijn er geen maatregelen en gedurende de dag komen er misschien weer kleine aanpassingen in het finaleblok. LET OP: de vaarregels voor het warmroeien tijdens de time-trials zijn gewijzigd ten opzichte van zaterdag zie hier.

15-04 14:45 uur: code oranje: Door toenemende windstoten zullen de rest van de finales in waaiervorm gestart worden, de nieuwe loting is te vinden op time-team.

15-04 13:00 uur: code geel: De wind is gedraaid waardoor de baan eerlijker is geworden ten opzichte van het begin van het ochtendblok. Daarom zullen wij in het 1e blok van de finale geen maatregelen nemen. Voor het 2e blok zou de wind nog door kunnen draaien en houden we het in de gaten of we in een waaier vorm gaan starten.

15-04 08:00 uur: code geel: De wind is aanwezig vanochtend maar staat goed op de baan dus er zullen tijdens het eerste blok geen fairness maatregelen zijn. We houden de draaiing van de wind goed in de gaten en monitoren de baan of die eerlijk blijft voor de middag.

14-04 22:00 uur: code geel: Zoals de wind nu staat is er nog kans op maatregelen voor morgen na de time-trials. Dit zal morgenochtend gecommuniceerd worden.

13-04 22:00 uur: code geel: De weervoorspelling is nog veel aan het wisselen en we houden het goed in de gaten. De wind lijkt gedurende zaterdagmiddag wat toe te nemen en dus de kans op maatregelen ook.

12-04 22:00 uur: code groen: Geen bijzonderheden. Voorspellingen zijn voor nu goed, het weer wordt in de gaten gehouden.

Weer

Wat te doen bij bepaalde weersomstandigheden?

Groen

_________________________________

Er zijn geen bijzonderheden.

Geel

_______________________

Er kunnen mogelijk bijzonderheden ontstaan. De weerssituatie wordt intensief gemonitord. Er kunnen maatregelen volgen, hou de website en socials in de gaten.

Oranje

_________________________________

Er zijn bijzonderheden die direct van invloed zijn op het tijdschema en/of voortgang van de wedstrijd, kijk op de website of onze socials voor meer informatie.

Rood

_________________________________

Dagdelen worden afgelast.