bosbaan voorjaarsregatta

Fairness

Bij elke wedstrijd is het belangrijk dat alles eerlijk en veilig gaat. Vandaar dat er bij het roeien het begrip ‘Fairness’ in het leven is geroepen met het daarbij behorende Fairnessprotocol (link). In het fairnessprotecol staat wat te doen als het weer slecht(er) wordt, wanneer er (te) weinig inschrijvingen zijn of wanneer het weer wedstrijden oneerlijk maakt doordat de weersomstandigheden per baan te veel verschillen.

De algemene regels voor veiligheid en eerlijkheid zijn te vinden in het Reglement voor Roeiwedstrijden. Het Fairnessprotocol dat wij opstellen voor de BVR is een aanvulling daarop en bevat conform artikel 33.9 RvR de praktische uitwerking ervan.

Fairness update

Zo 17-04 13:00: GROEN Het stralende weer en de milde wind zorgen ervoor dat er deze middag geen fairness maatregelen nodig zijn. Zorg wel dat je je goed insmeert en genoeg water drinkt in de zon.

Za 16-04 19:00: ORANJE Morgen is de weersvoorspelling weer goed met maximaal 17 graden en dezelfde windkracht als vandaag. Vandaar dat de time-trials net zoals zaterdag in baan 6 gevaren gaan worden. De rest van de voorwedstrijden zullen op de meest eerlijke banen 1-6 plaatsvinden met dezelfde vaarregels als zaterdagochtend. Alle vaarregels zijn weer te vinden op de website. Morgen zullen wij verder communiceren over eventuele maatregelen in het finale blok.

Za 16-04 13:00: ORANJE: Door een draaiing van de wind zullen de finales in de banen 0-5 gevaren worden om de eerlijkheid te waarborgen. Dit zorgt voor een verandering in de vaarregels die op de site te vinden is.

Vr 15-04 20:00: ORANJE De weersvoorspelling is nog steeds lekker zonnig en droog alleen zijn er wel windvlagen in de ochtend op zaterdag. Om de time-trials eerlijk te laten verlopen zal deze verroeid gaan worden op baan 6. De aangepaste vaarregels zijn te vinden op onze website. De rest van de voorwedstrijden zullen op de meest eerlijke banen 1-6 plaatsvinden. Morgen zullen wij verder communiceren over de eventuele maatregelen van zondag.

Do 14-04 22:00: GEEL De weersvoorspelling is nog steeds goed met weinig wind. Er is een kleine kans op maatregelen tijden de NK-kwalificatie time-trials. We houden de voorspellingen goed in de gaten en morgenavond zal er meer duidelijkheid komen over de eventuele maatregelen.

Wo 13-04 22:00: GROEN. Op dit moment wordt er goed weer met weinig wind voorspeld. Het wordt half zonnig met 16-17 graden maximaal en in de ochtend nog iets frisser rond de 10 graden. De wind heeft een maximum van windkracht 3 vanuit het oosten.

Weer

Wat te doen bij bepaalde weersomstandigheden?

Groen

_________________________________

Er zijn geen bijzonderheden.

Geel

_______________________

Er kunnen mogelijk bijzonderheden ontstaan. De weerssituatie wordt intensief gemonitord. Er kunnen maatregelen volgen, hou de website en socials in de gaten.

Oranje

_________________________________

Er zijn bijzonderheden die direct van invloed zijn op het tijdschema en/of voortgang van de wedstrijd, kijk op de website of onze socials voor meer informatie.

Rood

_________________________________

Dagdelen worden afgelast.