Junioren moeten zich vanaf 2022 kwalificeren voor het NK klein op de nationale wedstrijd voorafgaand aan het NK klein: de Bosbaan Voorjaarsregatta (BVR). Op de Bosbaan Voorjaarsregatta moet een roeier bij de beste 24 horen in de M16 1x, J16 1x, M18 1x en J18 1x.

Alle deelnemers varen in principe twee rondes*: time-trials (1900 m) en finales (2000 m, soms in de vorm een herkansing): het promotie- en kwalificatieschema is hier te bekijken. De time-trials zijn op zaterdag en zondag de eerste wedstrijden van de dag en beginnen om 08.00 uur.

Voor de time-trials is een rugnummer verplicht. Rugnummers kunnen de ochtend van de wedstrijd vanaf 06.30 uur worden afgehaald bij het secretariaat in de finishtoren. Per set aan rugnummers is 10 euro borg (contant) verplicht.

Zie voor meer informatie over de kwalificaties en het NK klein het NK Reglement van 2022. De ranking zal aan het einde van de wedstrijddag worden gepubliceerd op de website van de Bosbaan Voorjaarsregatta. Op de Hollandia-NK klein worden de roeiers geplaatst aan de hand van de uitslag van de finales van de Bosbaan Voorjaarsregatta.

* Let op: in het geval van 7, 13, 19, 31, 37, etc. deelnemers aan het veld vaart de deelnemer die laatste wordt in de time-trials geen tweede ronde, omdat deze deelnemer dan de enige deelnemer in deze ronde zou zijn.